Antez is een geluidsperformer die hoog en diep in de Franse Alpen zijn muziek/ performance instudeert.
Als de tijd rijp is trekt hij door Europa om zijn bevindingen en ontdekkingen aan het publiek te tonen die dat willen.
Antez gebruikt percussie instrumenten op een totaal nieuwe manier. Geluid veranderingen door verwarming, verplaatsing in de ruimte.  Hij noemt zijn werk ook wel geluidsculpturen.
Antez is voor mij verder moeilijk te omschrijven, het belooft een ervaring te worden die men allicht niet snel vergeet.

De Ruimte, Gant/2015.


                                                                                        ---De experimentele klarinettist Joris ruhl en slagwerker Antez slaan de handen in elkaar voor een reeks woeste improvisaties. en als we zeggen woest, bedoelen we ook woest. Een kijk- en luisterbeurt op hum website konfronteert ons met plooiend metaal, resonerende drumvellen en hier en daar iets wat naar een versplinterd muziekinstrument klinkt. Laat al uw hoop op muzikle subtiliteit varen en onderga het puurste improvisatorisch geweld.

Antez is zowel perkussionist als beeldhouwer die zijn métier met een zekere geobsedeerdheid besti ert. Je kan hem een beetje zien als een Franse evenknie van Peter Jacquemyn, maar dan eentje die liever op van alles en nog wat slaat ipv. bomen met kettingzagen te lijt te gaan. Daarbij komt ook dat hij van elke performance een koreografie op zich maakt: soms slaat hij woest om zich heen, soms blijft hij in een trance als een derwisj om zijn as draaien. Gevoelige kijkers zijn hierbij gewaarschuwd.

Logos Fondation, Gant/ 2012